Юридическая канцелярия Вторник, 23.04.2024, 15:36
Tag cloud
Статистика
eed7423f99435554
Форма входа
Архив записей
Пользовательского поиска
Персональный сайт Александра Кобизского Украина онлайн Писатель Александр Ковалевский Александр Ковалевский


Главная » 2009 » Август » 26 » УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАИНЫ № 671/2009 О вынесении на всенародное обсуждение проекта Закона Украины "О внесении изменений в Конституцию Украины"
00:10
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАИНЫ № 671/2009 О вынесении на всенародное обсуждение проекта Закона Украины "О внесении изменений в Конституцию Украины"


Ураховуючи, що за Конституцією України носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ, народу належить виключне право визначати і змінювати конституційний лад у державі, з метою забезпечення всебічного обговорення пропозицій щодо системного оновлення конституційного регулювання суспільних відносин в Україні, керуючись статтями 5, 38, 69 і 102 Конституції України, постановляю: 

1. Винести на всенародне обговорення проект Закону України «Про внесення змін до Конституції України», внесений на розгляд Верховної Ради України Президентом України, для визначення позиції громадян України стосовно основних положень проекту. 

Здійснити опублікування проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України» в інформаційному бюлетені «Офіційний вісник Президента України», а також запропонувати друкованим засобам масової інформації опублікувати цей проект Закону для якомога ширшого ознайомлення громадян України з його положеннями. 

Всенародне обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України» провести до 1 грудня 2009 року. 

2. Національному інституту стратегічних досліджень: 

забезпечити узагальнення із залученням представників правозахисних та інших громадських організацій, провідних учених у галузі конституційного права, у сфері суспільно-політичних наук та фахівців пропозицій, що надходитимуть у процесі всенародного обговорення законопроекту; 

організувати за участю Національної академії наук України проведення у строк, визначений для всенародного обговорення, соціологічних досліджень щодо ставлення громадян України до основних положень проекту та про результати поінформувати до 15 листопада 2009 року; 

підготувати за результатами всенародного обговорення та подати до 15 грудня 2009 року сформульовані узагальнені пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України». 

3. Секретаріату Президента України забезпечити проведення за участю Національної академії наук України, Академії правових наук України, правозахисник громадських організацій, провідних учених-юристів, політологів інтернет-конференцій, дискусій у режимі он-лайн, інших заходів для обговорення та роз'яснення змісту положень проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України» з використанням Офіційного інтернет-представництва Президента України в мережі Інтернет. 

4. Запропонувати телерадіоорганізаціям, друкованим засобам масової інформації запровадити рубрики та цикли передач, публікації з обговорення основних положень проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України», залучивши до участі в них провідних учених у галузі конституційного права, інших науковців та широкі кола громадськості. 

5. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевим державним адміністраціям всебічно сприяти проведенню всенародного обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України». 

6. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування. 

Президент України Віктор ЮЩЕНКО 

25 серпня 2009 року 

Просмотров: 1811 | Добавил: glavred | Теги: референдум, Конституция Украины, Указ
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024
Писатель Александр Ковалевский
© Перепечатка материалов сайта "Юридическая канцелярия" в полном или сокращенном виде только с письменного разрешения редакции. Для интернет-изданий - без ограничений, при обязательном условии указания полного имени адреса нашего ресурса //uyrist.at.ua/ Связь с редакцией - uyrist1@ukr.net Писатель Александр Ковалевский Заработай на своем сайте каталог сайтов Rambler's Top100